Dana Dragomir mästarinna på Panflöjt

Dana Dragomir är en mästarinna på Panflöjt. Hon föddes i Bukarest den 22 juli 1964 och har sedan 6-års ålder hållit på med musik. Det var nämligen då som hon började på musikhögskola i Bukarest. Efter 12 år så tog hon sin examen vid Liceul George Enescu.  dock så studerade hon piano de första åtta åren innan hon bytte till Panflöjt.

I början av karriären

16 år gammal så blir hon musikaliskt upptäck och kommer att bli internationellt känd. Vid 21-års ålder så upptäcker en manager från USA med Rumänskt ursprung henne och erbjuder Dana Dragomir ett kontrakt på tre år i Las Vegas. Hon tackade ja på stående fot,  den dåvarande diktaturen i Rumänien drag in hennes exit visum för att kunna kräva så att hon skulle spionera på både sin manager och andra ex rumäner i utlandet. På så sätt kom hon ut ur Rumänien.

Åren i Sverige

Då inte det riktigt blev som hon tänkt sig i USA och hennes managers löften uteblev så tog hon mod till sig och rymde till Sverige. Detta var 1986 och med hjälp av en barndomsvän så kom hon till Sverige. Här så dröjde det inte länge förrän hon skulle upptäckas musikaliskt och via lokalradio, Sveriges television och Gomorron Sverige så var det flera som ser hennes musikalitet. Det var ledmotivet till filmen Mio min Mio som den stora massa i Sverige fick upp ögonen för denna panflöjts mästarinna.